O-ringen 2024

Vecka 30 varje år är det O-ringen som står på schemat för många orienterare och i år var vi 37 stycken från Tibro OK som besökte Oskarshamn och gav sig ut i skogarna på en eller flera etapper.

Förutom ”klassisk orientering”, med för O-ringen extra motions- och kort-klasser, erbjöd arrangörerna MTB-O (mountainbike orientering), Pre-P (precissionsorientering) och Para-1-klasser.

Löparna (och cyklisten!) från Tibro OK deltog i både ordinarie tävlingsklasser, motionsklasser och kortklasser. Men i klassen H60kort valde ett gäng att samla ihop sig för att kunna gå en intern kamp. Som segrare ur Tibro OKs H60kort-kamp gick Peter och redan vid fredagens klubbkväll på Gunnarsö camping förärades han med ljus från Liljeholmens stearinfabrik då han ledde totalen inför sista etappen. Svante som höll i den interna prisutdelningen med inköp från aktivitetsdagens studiebesök på stearinfabriken ”riktade även ljuset” mot övriga H60kort-löpare och prisade bl.a. bästa tid mellan kontroll 3 och 4.

Vi som inte vågat vara med och tampas i H60kort fick nöja oss med klubbkvällens goda umgänge, pizzabuffé och kaffe med sött tillbehör. Och det var inte illa utan riktigt trevligt! För några av oss avrundades kvällen med bad i havet och hopp från hopptornet, antingen som ”badande deltagare” eller åskådare på stranden. Tack Familjen Henrysson och camparna på Gunnarsö för att ni såg till att det blev en klubbkväll!

Så tillbaka till det mer orienteringsmässiga.

Här kommer en kort rapport från Torbjörn L:
E1-E2. Rejäl orientering. Kuperat. Vildmark.
E3. Kustnära/stadsnära. Flackt. Lättlöpt. Blött.
E4-E5. Stadsnära. Stigrikt. Detaljrika höjdpartier.

BRA 2024. Cykel till tre etapper. Bra orientering alla dagar. Mysigt med kuststad.

DÅLIGT 2024. Jobbig vecka. Man hinner/orkar inget annat. Sporttältet. Liveresultat etapp 1-2

Och två citat från Tibrolöpare som intervjuades i SLA:

Ella (D21M) efter E1: – Jobbigt, lätt och roligt. Stabilt lopp. Ville få en bra känsla på första etappen. Folkfesten och gemenskapen samt bredden från elit till motionär, alla kan vara med på sina villkor. Campingen är också en mycket bra grej på O-ringen! Det är även trevligt att få se nya platser varje år.

Sofia (D21K) efter etapp 3: – Dagens etapp var riktigt rolig. Bra några småmissar. Jättestor skillnad mot de två första etapperna. Dagens terräng liknar inget vi har hemma.

Nästa år arrangeras O-ringen i Jönköping. Då hoppas vi att vi bli minst lika många från Tibro OK som i år! Vi är redan ett gäng som planerar att åka och som har bokat in oss på gemensam camping. Vill du veta mer? Se mer info augusti månads klubbmejl.

Nya Hittaut checkpoints ute!

Idag släpptes 30 nya Hittaut checkpoints i Tibro tätort, Rankås och på cykelkartan. I och med det kan du nu samla alla årets checkpoints. Passa på att ge dig ut och leta i det härliga sommarvädret! T.ex. kan du besöka den här bron. Kanske har du tur och hittar både kantareller och blåbär på vägen?