Rapport från Handikappen 2024

Söndagen den 26 maj gick årets klubbtävling ”Handikappen” av stapeln.

Jonas L la banor och fördelade gaffling tillsammans med Thomas L med målsättning att alla startande i samma klass skulle ha en chans att vinna. Men var skulle tävlingen genomföras?

Traditionsenligt hemlighetsmakeri kring plats men arrangörerna gav ledtrådar om fantastisk terräng och fina vyer över vatten. Efter gemensam samling i Tibro och ”follow that car” längs 49:an nådde vi Granvik.

Gemensam start och kluriga kontroller. Först i mål blev Tomas E som vann den orangea banan. När alla var i mål ( eller ja, nästan alla…) och de som packat ner badkläder hade tagit sig ett dopp i Vättern var det dags för prisutdelning. Även denna traditionsenligt med tårtor, vinnarkrans och överlämnande av ”stafettpinnen”(att arrangera nästa års handikapp).

Vinnarna från vänster:
Orange bana: Tomas E
Kort Svart: Annika B
Vit bana: Ida A
Lång Svart: Jesper L

Hur var det då med löparen som inte kommit i mål? Jo han kom till slut! Godkänd med alla kontroller på svarta långa banan registrerade i Sportidenten.

Att inte ge upp är värt beröm, precis som att vinna handikappen eller att ta sig an den långa banan på klubbens tävlingar dagen efter 4,7 mil på Billingen trail…

Tack för fint arrangemang och trevligt umgänge!