Rapport från O-Camp 2024

Förra veckan var jag, Tilde, på O-camp i Borås. Det är ett läger för ungdomar i framförallt Västergötland men även närliggande distrikt. För mig var det första gången på lägret.

Lägrets tema var denna gång cirkus och veckan bestod av mycket träning och andra aktiviteter. Första dagen när lägret började, skulle vi samlas i de grupper vi skulle ha under veckan och sedan köra en ”välkomsstafett”.
Andra dagen började vi med att springa en momentbana i den svårighetsgrad vi valt sen innan. Sedan samlades vi i grupperna igen för att köra en gemensam bana med uppgifter. Man kunde även välja att springa kepsorientering, men den var helt frivillig.
Den tredje dagen var mer utmanande då man skulle springa två längre banor. Först en helt vanlig karta och sedan en bana som kallades för ”stressorientering”. Stressorienteringens karta var speciell, den skulle kunna jämföras med Extravaganza kartorna på sommarlandssprinten.
Under den sista heldagen började vi med att springa en sprintbana. Sedan körde vi ytterligare en till gemensam bana med uppgifter i våra grupper. Dagen avslutades med ett disc-o som var mycket uppskattat.

Natten mellan tisdag och onsdag blev vi väckta av ledarna för att gå en spökvandring i skogen. När man hade gått klart bjöds man på popcorn och saft innan man sedan skulle gå tillbaka till campingen.

Det var mycket bra saker med lägret men det absolut bästa var själva orienteringen och banorna vi körde, speciellt stressorienteringen. Det enda tråkiga med lägret var att det inte var längre. Jag träffade många nya vänner som jag hoppas fortsätta träffa på tävlingar och andra aktiviteter.

Tilde Holm